2022-20223 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM OKUL AİLE BİRLİĞİ VE VELİ TOPLANTISI

05.12.2022 813

04/12/2022 tarihinde saat 11:00 da okulumuz konferans salonunda Okul Aile Birliği ve Veli Toplantısı yapılmıştır.

Okul ve Aile birliği, Okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ile okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim ve öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, okulun ve maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin eğitim ve öğretimle ilgili zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere okullar bünyesinde tüzel kişiliği haiz olmayan birliklerdir. Bu kapsamda velilerimize, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve eğitim kurumlarında okul-aile birliklerinin kuruluşu, işleyişi, birlik organlarının oluşturulması, seçim şekilleri; sosyal ve kültürel etkinlikler ile kampanya ve kurslardan sağlanan maddi katkılar, bağışların kabulü, harcanması ve denetlenmesiyle kantin ve benzeri yerlerin işlettirilmesi veya işletilmesinden sağlanan gelirlerin dağıtım yerleri, oranları, harcanması ve denetlenmesine dair usul ve esasları hakkında bilgi verilmiştir.

Velilerimize okulumuzun eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişine ilişkin usul ve esasları hakkında bilgiler verilmiş, verimliliğin artırılmasına, ekip ruhunun oluşturulmasına, okulun çevreyle bütünleşmesine ve kurum kültürünün geliştirilmesi için okul faaliyetleri tanıtılmıştır.

Kurumumuzda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması, teknoloji bağımlılığı, akran zorbalığı,  zararlı alışkanlıkların önlenmesi ve öğrencilerin şiddetten korunması, amacıyla rehberlik hizmetleri kapsamında bilgilendirme yapılmış. Bu ve buna benzer birçok konuda, okul yönetimi, öğretmen, veli işbirliğinin önemi anlatılmıştır.

05-12-202205-12-202205-12-202205-12-202205-12-202205-12-2022